Doorzoek volledige site
16 februari 2010

Saint-Gobain als groep op Batibouw

Op Batibouw zal de groep Saint-Gobain vier partnerbedrijven samenbrengen op zijn stand: Saint-Gobain Glass, Isover, Weber en Gyproc.
Op Batibouw zal de groep Saint-Gobain vier partnerbedrijven samenbrengen op zijn stand: Saint-Gobain Glass, Isover, Weber en Gyproc.

De bedoeling is om samen een totaaloplossing te bieden voor alles wat met te maken heeft met de ‘schil’ van de woning, namelijk dak, vloer, gevels, beglazing en binnenafwerking. Door al deze domeinen samen te brengen en in relatie met elkaar te plaatsen wil Saint-Gobain naar eigen zeggen inspelen op de nieuwe trend van bewuster bouwen en renoveren. De schil wordt hierbij gezien als een cruciaal element, aangezien deze bepalend is voor de toekomstige energierekening en onderhoudskosten.

    


Door middel van drie miniwoningen worden drie thema’s (duurzaamheid, comfort en innovatie) uitgewerkt voor drie soorten bouwprojecten (passiefhuizen, lage energiewoningen en renovatie).

Gyproc pakt onder meer uit met Gyproc Activ Air, het eerste binnenluchtzuiverende pleister en dito  gipsplaten.  De Gyproc Activ Air-technologie neemt een groot deel van de schadelijke stoffen, aldehyden, in de lucht op en breekt ze af.