Doorzoek volledige site
09 maart 2010

B-architecten genomineerd voor jongerencentrum in Deurne

B-Architecten was voor de Belgian Building Awards 2010 in de categorie niet-residentiële gebouwen genomineerd voor het jongerencompetitiecentrum in Deurne, een opmerkelijk project dat op originele wijze een nieuwe bestemming geeft aan een oude loods.

B-Architecten was voor de Belgian Building Awards 2010 in de categorie niet-residentiële gebouwen genomineerd voor het jongerencompetitiecentrum in Deurne, een opmerkelijk project dat op originele wijze een nieuwe bestemming geeft aan een oude loods.

    


Een lang en slechts 6m diep volume vult de open ruimte in de straat. Een 4,60 m hoge overdekte ruimte biedt als een poort toegang tot het nieuwe jongerencompetentiecentrum, het bestaande speelplein en de fietsherstelplaats in het binnengebied. In het nieuwe jongerencompetentiecentrum bevinden zich onder andere de verschillende opvanglokalen voor jongeren, verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen, een ontmoetingslokaal voor buurtbewoners, een vormingslokaal en de administratie van de jeugddienst.

    



De gevels van het jongerencompettentiecentrum bestaan uit een betonnen raster, ingevuld met vast glas en beweegbare houten panelen. De bestaande loods in het binnengebied wordt gerenoveerd en ingericht als fietsherstelplaats. Deze fietshaven biedt rechtstreeks toegang tot het bestaande buurtspeelplein.



Foto's: Jeroen Verrecht