Doorzoek volledige site
13 maart 2010

BUROII ontwierp 'schatkist'hotel in Brugge

Sinds kort is er een nieuw vierstellenhotel in de Hoogstraat in Brugge. Het nieuwe ‘Grand Hotel Casselbergh’ werd ontworpen door architectenbureau BUROII. Het project bestond uit twee delen: de restauratie van drie historische gebouwen in de Hoogstraat en een nieuwbouw in de Groene Leie.
Sinds kort is er een nieuw vierstellenhotel in de Hoogstraat in Brugge. Het nieuwe ‘Grand Hotel Casselbergh’ werd ontworpen door het architectenbureau BUROII. Het project bestond uit twee delen: de restauratie van drie historische gebouwen en een nieuwbouw in de Groene Leie.


Drie historische panden werden herbestemd tot een viersterren hotel


’t Fransch Schildt, Zeven Torens en Casselbergh zijn de namen van drie historische panden in de Hoogstraat in Brugge die jarenlang verwaarloosd werden. BUROII liet de bedaking, het buitenschrijnwerk, de gevels en het interieur van de gebouwen restaureren. Hierbij heeft men geprobeerd om zoveel mogelijk historische elementen te behouden. In de gebouwen zijn de ontvangstruimte, enkele vergaderzalen en hotelkamers ondergebracht. De kelders werden omgevormd tot een hotelkeuken en wellnessruimte.


BUROII heeft het historische karakter van de drie panden zoveel mogelijk willen behouden


In de nieuwbouw bevinden zich de overige hotelkamers en een ondergronde parking. Het nieuwe pand is opgevat als een schatkist. De erkers op de bronskleurige gevelbekleding stellen edelstenen voor. Ze hebben dezelfde afmetingen als de oorspronkelijke vensteropeningen.De erkers op de nieuwbouw stellen edelstenen op een schatkist voor

De combinatie van oude en nieuwe elementen zorgt ervoor dat Grand Hotel Casselbergh zich volledig integreert in het historische stadscentrum van Brugge.


Het nieuwe hotel past volledig in de historische omgeving van Brugge

GERELATEERDE DOSSIERS