Doorzoek volledige site
27 maart 2010

Cursus bio-ecologisch ventileren

De milieudienst van de stad Gent organiseert op 29 april in samenwerking met Vibe een cursus over het ventileren van woningen op een duurzame manier, in het kader van het Eco-Bouwpoolsproject.
De milieudienst van de stad Gent organiseert in samenwerking met Vibe vzw een cursus over het ventileren van woningen op een duurzame manier, in het kader van het Eco-Bouwpoolsproject. Op donderdag 29 april geeft Stefan Van Loon van Passiefhuisplatform hierover een infosessie voor bouwprofessionals. De vorming heeft plaats in het natuur- en milieucentrum Bourgoyen.

Stefan Van Loon van Passiefhuisplatform (PHP) behandelt in deze cursus voor architecten en installateurs alle stappen om te komen tot een efficiënte, comfortabele en energiezuinige ventilatie-installatie: van het detailontwerp van een ventilatiesysteem, tot de oplevering en het onderhoud ervan. Eco-Bouwpools Oost-Vlaanderen is een reeks vormingsessies met als doel de klassiek geschoolde aannemers en architecten uit de regio wegwijs maken in de groeiende nichemarkt. Via een mix van theorie en praktijk krijgen zij methodes aangereikt om bio-ecologische diensten aan te bieden, wat voor hen kan leiden tot een aanzienlijke verbreding van hun marktaandeel. Bio-ecologische bouwprofessionals in de regio kunnen de vraag immers niet bijhouden. Speerpunt van het Eco-Bouwpoolsconcept is de zeer praktijkgerichte aanpak, met veel aandacht voor ervaringsuitwisseling en kansen tot netwerking.

 
VIBE vzw:
VIBE vzw, het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen, informeert over mens- en milieuvriendelijk bouwen. Het is een onafhankelijke vzw, op het knooppunt van de milieubeweging en de bouwsector. VIBE vzw verzamelt informatie, bundelt en verspreidt ze en doet aan bewustmaking over gezond en milieuverantwoord bouwen en wonen. VIBE vzw behandelt alle onderwerpen die met bio-ecologisch bouwen te maken hebben: niet alleen energie- en waterbesparing, maar ook ruimtegebruik, ecologische stedenbouw en gezonde bouwmaterialen. Dit vanuit het standpunt van gezondheid én milieu. Over al deze onderwerpen en over VIBE vzw zelf vind je informatie op www.vibe.be.


Praktisch: Ventilatie in woningen: het globale technische verhaal
Tijdstip: donderdag 29 april 2010 van 12.30 tot 16.00u
Plaats: Natuur -en Milieucentrum De Bourgoyen Driepikkelstraat 32, 9030 Mariakerke
Via www.eco-bouwpools.be vindt u meer informatie en een concrete dagplanning.