Doorzoek volledige site
30 maart 2010

"Picture this!": tentoonstelling van fotografe Kristien Daem

Nog tot 11 april 2010 kan in het Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle de tentoonstelling "Picture this! - Kristien Daem" worden bezichtigd. De tentoonstelling presenteert "Tableaux", drie fotoreeksen van fotografe Kristien Daem.

Nog tot 11 april 2010 kan in het Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle de tentoonstelling "Picture this! - Kristien Daem" worden bezichtigd. De tentoonstelling presenteert "Tableaux", drie fotoreeksen gemaakt tussen 2006 en 2008. Fotografe Kristien Daem maakte gedurende een periode van 14 dagen elke dag op hetzelfde uur en vanuit hetzelfde standpunt een foto-opname van een pier aan de Belgische kust. Naast de video "Tableaux I" presenteert Kristien Daem ook een serie van negen prints. Kristien Daem is vooral bekend omwille van haar architecturale fotoreeksen.

    

Kristien Daem - Tableaux

 

De presentatie van Kristien Daem (°1963, België) past binnen een reeks creatieopdrachten die het museum Dhondt-Dhaenens in 2010 heeft opgestart. Kristien Daem is vooral bekend door haar architecturale fotoreeksen. In die foto’s speelt de context of omgeving waarin die architectuur functioneert steeds een belangrijke rol. Recent maakte ze fotoreeksen die de pieren van de Noordzee als onderwerp nemen. Elke reeks is een reflectie over tijd en licht, maar ook over het geheugen en de vergankelijkheid.

MDD
Museumlaan 14
Deurle
Website: www.museumdd.be

Datum: 28/02/2010-11/04/2010
(Openings)uren: 10u-17u


Bronnen:
http://www.bouwenwonen.net
http://www.vai.be/