Doorzoek volledige site
07 april 2010

1.200 architecten op infosessies over energiezuinig renoveren

Energiezuinig bouwen is al een tijdje het gespreksonderwerp in de nieuwbouwmarkt. Maar wat met energiezuinig renoveren? De Vlaamse Architectenorganisatie "NAV" organiseerde samen met 14 partners vier infosessies rond het onderwerp.

Energiezuinig bouwen is al een tijdje het gespreksonderwerp in de nieuwbouwmarkt. Maar wat met energiezuinig renoveren? Wat zijn de problemen, oplossingen of technieken om een energiezuinige renovatie tot een goed eind te brengen? Op al die vragen formuleerden de Vlaamse Architectenorganisatie NAV samen met 14 partners een antwoord tijdens vier infosessies. Het onderwerp kon heel wat architecten bekoren, 1.200 architecten kwamen zich informeren over het hedendaags onderwerp.

Tijdens het programma kwamen heel wat toepassingen aan bod. Aan de hand van een rijwoning als case-study werd het stappenplan voor energiezuinig renoveren nader toegelicht. De architecten kregen volgende hoofdstukken voorgeschoteld: renovatiemarkt in Vlaanderen, na-isolatie, vochtbalans en luchtdichtheid, residentiële technieken, oplossingen uit de bouwsector en een conclusie aan de hand van een voorbeeldwoning. Achteraf konden de architecten een bezoek brengen aan de mini-beurs. Sprekers waren Prof. Staf Roels, Prof. Michel De Paepe, energieconsulent arch. Luc Dedeyne en arch. Koen Willem.


Volle zalen voor de informatieavonden over energiezuinig renoveren


NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, is met 2.300 aangesloten architecten de meest representatieve federatie van architecten in Vlaanderen. NAV is aangesloten bij UNIZO, de Unie voor Zelfstandige Ondernemers, en FVIB, de Federatie voor Vrije en Intellectuele Beroepen. NAV heeft vijf afdelingen in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Limburg, Waasland en Vlaams-Brabant.

GERELATEERDE DOSSIERS