Doorzoek volledige site
14 mei 2010 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

Architectuurdebat met jonge Vlaamse en Spaanse architecten verplaatst naar 22 juni

Van 22 tot 24 juni vindt in Casa de Asturias in Brussel een internationaal symposium plaats waarbij jonge Belgische bureaus als Dierendonck-Blancke, DMVA, Architectslab, Lhoas & Lhoas, 51N4E, NOA, Bogdan & Van Broeck, Wim Goes en Barak in dialoog treden met jong Spaans talent.Oorspronkelijk had dit al in april moeten plaatsvinden, maar door de stofwolk is dit veplaatst naar 22 juni.

Van 20 tot 22 april vindt in Casa de Asturias in Brussel een internationaal symposium plaats waarbij jonge Belgische bureaus als Dierendonck-Blancke, DMVA, Architectslab, Lhoas & Lhoas, 51N4E, NOA, Bogdan & Van Broeck, Wim Goes en Barak in dialoog treden met jong Spaans talent.Het symposium, een organisatie van het Spaanse ministerie van Buitenlandse zaken, loopt parallel met de tentoonstelling Young Architects of Spain die nog te bezichtigen is tot 22 juni.

The Young Belgian + Spanish Architects International Symposium 2010 kreeg de naam Crisis in Architecture? mee. Niet alleen de invloed van de economische crisis op de architectuur zal aan bod komen. Zeker zo belangrijk is dat de architecten uit de twee landen kunnen leren van elkaars architectuurbenadering.
 
    

De blob van DMVA Architecten en het gemeenschapscentrum van Avelgem van Dierendonck-Blancke; foto Kristien DaemElke dag zullen 4 jonge Belgische en vier jonge Spaanse architecten gedurende vijftien minuten een recent project toelichten. Na deze korte lezingen wordt een panelgesprek georganiseerd waarbij ook telkens een grote naam uit de Belgische architectuurscène zoals Marie Vanhamme, Klaas Goris en Olivier Bastin uitgenodigd wordt.

 

Zonder twijfel een zeer boeiend programma. Jammer dat de communicatie rond dit evenement wat mank loopt en er bijvoorbeeld geen enkele website te bespeuren valt waarop het programma te consulteren is. Hier kan u wel het programma downloaden.

Meer info: info@pasbrus.be