Doorzoek volledige site
06 mei 2010 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

Inspirerende poolhouses – dhoore vanweert

Tuinhuisjes en poolhouses. Het praktisch nut zal niemand betwisten, maar wat met de vormgeving? In deze reeks tonen we elke week een tuinhuis of poolhouse waarin de ontwerper op fraaie wijze de o zo typische cottage stijl ver achter zich laat. We open de reeks met het poolhouse in Tongeren van dhoore_Vanweert architecten.

Tuinhuisjes en poolhouses. Het praktisch nut zal niemand betwisten, maar wat met de vormgeving? In deze reeks tonen we elke week een tuinhuis of poolhouse waarin de ontwerper op fraaie wijze de o zo typische cottage stijl ver achter zich laat. We open de reeks met het poolhouse in Tongeren van dhoore_Vanweert architecten

    


Dat een poolhouse meer is dan een bergruimte bij het zwembad, bewijst dit vakantiehuis in Tongeren, dat zich manifesteert als het epicentrum van het sociale buitenleven van de bewoners. Het is hier dat zij bij een warme zomerdag van het mooie weer zullen genieten, de barbecue zullen aansteken, vrienden ontvangen en een duik nemen in het zwembad. De ontwerpers kwamen op de proppen met een wit abstract volume dat een multifunctionele module vormt met sauna, hammam, douche, toilet en wastafel en aansluitend een polyvalente ruimte die de bewoners kunnen inrichten als fitnessruimte of studeerkamer. Dat het zwembad ook nog eens uitgerust is met een ingebouwde ledverlichting die van kleur kan veranderen, kan de pret en de sfeer alleen maar versterken. Maar ook het originele design zorgt hier voor het mooie weer. Het witte, abstracte volume dient zich aan  als een sculptuur in de tuin. Het gebouw bestaat uit een houten skelet waarover een witte pvc-dichting (Alkorbright, een product van de firma Renolit) getrokken werd, hetzelfde materiaal waarmee het zwembad bekleed werd, hetgeen resulteert in een optimale integratie van pool en poolhouse.

 

    


Ontwerp: dhoore_vanweert architecten

 

Hebt u zelf ook een origineel tuinhuis of poolhouse ontworpen? Laat het ons weten op info@vlaamsearchitectuur.be
Deze reeks kwam tot stand in samenwerking met het Lifestyle magazine MaxLife.


 

Foto's: Jan Verlinde