Atelier Janda Vanderghote vormt oude stoombrouwerij om tot woning

In Gentbrugge gaf Atelier Janda Vanderghote onlangs een oude stoombrouwerij een tweede leven als woning. Het project LooDSDooS koppelt oud industrieel erfgoed aan betaalbaar, compact en aangenaam wonen.

Het perceel in kwestie maakt deel uit van een binnengebied dat volop in ontwikkeling is van een inbreidingsproject met gezinswoningen.

De sheddaken werden afgebroken. De bestaande betonstructuur vormt de blauwdruk van het nieuwe plan. Er ontwikkelt zich een nieuwe staalstructuur tussen de oude betonstructuur. Het beton tekent zich als een potloodlijn tussen oud en nieuw.

De aanwezige elementen vroegen om een subtiele verweving van kwalitatieve ruimtes en eerlijke materialen die in dialoog gaan met de bestaande ruwe structuur. De contradictie tussen ruwheid en verfijndheid vormen een spanningsveld om het geheel te kaderen.

De nieuwe woning nestelt zich in de bestaande contouren van de loods. Zo krijgt de woning een grote buitenruimte aan de leefruimtes en een intieme buitenruimte aan de meer private ruimtes.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage