Gideon Boie: "Bouwmeester moét kerntaken doorbreken"

Gideon Boie, docent aan de Faculteit Architectuur aan de KU Leuven, reageert in De Standaard op het veelbesproken artikel waarin Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck onder vuur genomen wordt.  Volgens Boie is de functie van Vlaams Bouwmeester juist bedoeld om de enge focus op kerntaken te doorbreken. 

Vorige week lieten onder meer Kristiaan Borret, bOb Van Reeth en Peter Swinnen zich kritisch uit over Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck, na zijn uitspraken over de Mobiscore. Onterecht, vindt Gideon Boie die de kritiek van de (voormalige) bouwmeesters pareert in een opiniestuk. 

“De commentatoren uiten een conservatieve reflex, uit angst om iets te verliezen”, stelt Boie. “Goed opdrachtgeverschap, geïntegreerde architectuurprojecten en verkennende pilootprojecten, het zijn drie aanzetten voor een eco-systemisch denken. Wen er maar aan. Vandaag kun je niet langer ijveren voor architecturale en ruimtelijke kwaliteit in de stad en vervolgens bewust niet nadenken over lintbebouwingen op het platteland.”

Lees het volledige opiniestuk in De Standaard.

Bron: De Standaard

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage