‘Laat je radiatoren koelen’: Jaga opent Coollab

“Laat je radiatoren koelen.” Dat is de boodschap van Jaga voor de zomer van 2021. Dit levert immers gezondere binnenlucht op en is klimaatvriendelijker dan airco. De hybride radiatoren die de Climate Designers van Jaga hebben ontwikkeld, schakelen automatisch tussen verwarmen en koelen. De nieuwe belevingsruimte Jaga Coollab zet deze boodschap extra in de verf.

Klimaatwijziging en evolutie in bouwtechnieken vereisen nieuwe ecologische oplossingen om te verwarmen, koelen en ventileren. Nieuwe technologieën moeten veel minder energie verbruiken. Ze moeten zorgen voor een beter binnenklimaat zonder het buitenklimaat te schaden. Traditionele systemen met brand en CO2-uitstoot moeten worden gedoofd.

We moeten evolueren naar een groene vlam en een duurzaam pad bouwen naar een betere toekomst. Kiezen voor het duurzame pad is niet langer een kwestie van kiezen, het is een verplichting.

 

Realistische simulatie

Met deze waarden in het achterhoofd ontwierp Jaga het Coollab: een realistische simulatie van een hedendaagse woonsituatie waar de kracht van hybride systemen met cooling kan ervaren worden.

Het Coollab is een klimatologische belevingsruimte waarin Jaga uitpakt met een nieuwe lijn producten die naast verwarmen ook ecologisch kunnen koelen. Bezoekers kunnen de efficiëntie van die toestellen, aangestuurd met warmtepompen, zonnepanelen en andere vormen van hernieuwbare energie zelf ervaren in het Coollab.

Het Coollab is ingericht als een appartement – een realistische simulatie van een hedendaagse woonsituatie waar de kracht van hybride systemen met cooling kan ervaren worden.

 

Warmtepomp stuurt aan

De oppervlakte van het Coollab beslaat een kleine 100 m². Een warmtepomp, gevuld met natuurlijk koelmiddel, zorgt voor de aansturing van de Hybride Jagatoestellen. De energie daarvoor wordt gehaald uit zonnepanelen met huisbatterij. De Jaga toestellen die zowel verwarmen als koelen, zijn zo gekozen dat ze het maximale rendement halen uit de warmtepomp.

Dit nieuwe Coollab is de opvolger van het Jaga Experience Lab, dat Jaga al heel wat windeieren legde. Beide labs zijn een ideale manier om Jaga klanten een echte Jaga beleving van verwarming en koeling te laten ervaren.

Elke vrijdag om 13u of 15u ontvangt Jaga groepen installateurs, architecten en ingenieurs om kennis te maken met het Coollab. Plan je bezoek op jagaiscool.be.

Bron: Jaga

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage