Natuur en woonkwaliteit verenigd in Eikenpark

Op een boogscheut van het dorpscentrum van Eke, tussen Deinze en Gent, krijgt het nieuwbouwcomplex Eikenpark vorm. De compacte parkvilla’s zijn een ontwerp van B2AiAtelier Arne Deruyter tekende het glooiende landschap uit.

Het Eikenpark omvat vier bouwvolumes met telkens negen appartementen, drie per bouwlaag. Het projectgebied is gelegen aan de rand van een nieuwe verkaveling waar plaats is vrijgehouden voor meergezinswoningen. “We hebben de parkvilla’s op een compacte manier proberen in te richten, rekening houdend met de schaal en het uitzicht, om het landelijk karakter te behouden”, vertelt Stijn Colpaert, architect bij B2Ai. “Dat resulteert in vier bouwvolumes met een vierkant grondplan van 20x20 meter. De appartementen zijn vrij gelijkaardig maar variëren in typologie, van eenslaapkamer- tot ruime driekamerappartementen. Ze kregen allemaal een royaal uitpandig loggiaterras van waaruit de bewoners een prachtig zicht hebben op het omliggende landschap en de gemeenschappelijke tuin.”

De parkvilla’s voldoen aan de laatste strenge eisen op het vlak van energieprestatie. De luchtdichting van de ramen gebeurt met Soudal-producten: het flexibel schuim Flexifoam en het vloeibaar membraan Soudatight. 

Lees verder in Belgian Building Magazine

Bron: Belgian Building Magazine

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage