Nieuwe editie 'Festival van de architectuur' op komst

Mooie vooruitzichten aan de horizon! Het Vlaams Architectuurinstituut organiseert dit najaar opnieuw het Festival van de architectuur. Met ‘In transit’ als thema en Oostende als uitvalsbasis staat het festival vier dagen lang - van 14 t.e.m. 17 oktober - in het teken van architectuur in de breedste zin van het woord. Verwacht je aan workshops, talks, wandelingen en voorstellingen. Er staat echt voor iedereen iets op het programma.

Waarom is het zo belangrijk dat onze leefomgeving goed ontworpen is? En wat betekent dat, ‘een goed ontworpen leefomgeving’? Daar wil het VAi het over hebben tijdens het Festival van de architectuur. Met architecten, ontwerpers, kunstenaars en beleidsmakers … maar vooral met jou.

Ook dit jaar wordt het festival afgesloten met de Dag van de architectuur op 17 oktober, waarbij je uitzonderlijk mag binnenwandelen bij tal van boeiende gebouwen en ontwerpbureaus.  
 

Thema: In transit

In een maatschappij die draait rond efficiëntie verplaatsen we ons zo snel mogelijk van A naar B. Die drang naar snelheid zorgt ervoor dat we voorbij gaan aan de weg die ons tot onze bestemming brengt. En dat is jammer, want de reis biedt vaak de mooiste inzichten. "Dit jaar vertraagt het Festival van de architectuur en nemen we je mee naar onderweg. We ruilen bestemd in voor onbestemd, vast voor fluïde, continuïteit voor kentering. In deze tussenfase ontstaat ruimte voor ontmoeting en verbeelding. Het thema In transit is onlosmakelijk verbonden met verandering, en die zoektocht hebben we vandaag meer dan ooit nodig. Als stad in transit is Oostende de ideale uitvalsbasis om samen in dit thema te duiken", aldus de organisatie. 

Bron: VAi

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage