Prijs Jef Van Ranst wordt uitgereikt op Festival van de Architectuur

Op het Festival van de Architectuur in Gent wordt op 25 september de Prijs Jef Van Ranst uitgereikt, tijdens het symposium ‘Drawing Attention’. De prijs is exclusief voor studenten van alle Vlaamse architectuuronderwijsinstellingen. De winnende bachelorstudent ontvangt € 500. De winnende masterstudent ontvangt € 1.000 en een boeiende stageplaats bij SVR-ARCHITECTS.

Architect Jef Van Ranst had een droom: jonge talenten opnieuw aan het tekenen krijgen. De tekening, met de hand gemaakt, als uitdrukking van een denk-, doe of ontwerpproces eerder dan de tekening als artistiek artefact. Jaarlijks zoekt de Stichting Jef Van Ranst naar ontwerptekeningen die een proces, een idee of ruimtelijk voorstel visueel uitdagen, bevragen of uitdrukken.

De Prijs wordt uitgereikt aan één bachelor- en één masterstudent van een van de deelnemende instellingen. Elke instelling dient voor de selectie werken in van twee bachelor- en twee masterstudenten. Een professionele jury zal uit de inzendingen laureaten selecteren binnen de lijnen van het ontwerpschetsen met de vrije hand, de procestekening en de tekening als communicatiemiddel.

In de jury zetelen Inge Vinck (architecten de vylder vinck taillieu), Dirk Somers (Bovenbouw Architectuur) en Philippe van Goethem (SVR-ARCHITECTS). De selecties gebeuren op basis van de ontwerpbundels die de studenten begin juli voor hun opleiding moeten indienen bij hun docent architectuurontwerp. De jury en vertegenwoordigers van de familie Van Ranst, maken daarna, in overleg met de begeleidende docenten, hun keuze bekend tijdens het jurymoment op 4 september 2019.

De werken van de laureaten worden tentoongesteld van 21 tot en met 27 september op het Festival van de Architectuur in Gent. De bekendmaking van de winnaars, en de overhandiging van de Prijs Jef Van Ranst gebeurt op 25 september tijdens het symposium ‘Drawing Attention’

Klik hier voor meer info.

Bron: Stichting Jef Van Ranst

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage