Doorzoek volledige site
20 augustus 2019

Hippo Architecten laat licht binnenstromen in Hasseltse Muziekodroom

Illustratie | Hippo Architecten
Illustratie | Hippo Architecten

De Muziekodroom ondergaat dezer dagen een grondige verbouwing. Het Hasseltse muziekcentrum krijgt een nieuw kleine concertzaal (Club), een bijkomende toog voor de grote zaal en een nieuw café. Er zal letterlijk en figuurlijk nieuw licht binnenstromen in de Muziekodroom. Deze belangrijke muziektempel zal meer comfort kunnen bieden aan zijn bezoekers en flexibeler en multifunctioneler ingezet kunnen worden. De uitstraling naar buiten toe verhoogt en er komt een vaste buitenruimte. Het ontwerp is van de hand van Hippo Architecten.

“Het is een evidente wissel geworden van ruimtes binnen hetzelfde volume”, klinkt het bij Jan Keymis van Hippo Architecten. “Het nieuwe café zal de betrokkenheid naar buiten toe vergroten door zijn nieuwe positie aan de voorheen dichtgemetselde raamopeningen in de voorgevel. De Club – waar het geluid al eens de hoogte in gaat – nestelt zich comfortabel in het hart van het gebouw. De uitstraling van het oude gebouw met zijn industriële, robuuste en ruwe look blijft behouden, al wordt er ruimte gemaakt voor iets meer verfijning in de vorm van planten en hout."

Naast de nieuwe toevoegingen wordt er geïnvesteerd in akoestische verbeteringen, een vernieuwde geluidsinstallatie, een wasstraat voor herbruikbare bekers, de opfrissing van de repetitieruimtes en nieuw buitenschrijnwerk. Het ontwerp is van de hand van Hippo Architecten.

Op akoestisch vlak worden de wanden ontkoppeld van de vaste structuren met speciale akoestische ontkoppelingsstroken. De wanden zijn zelf ontkoppeld in meerlagige binnen- en buitendozen. De vloer wordt zwevend aangelegd en gevuld met zand en rotswol. De deuren zijn geluidsdempend genormeerd op 47 dB. Verder worden ook geluidsdempers in het ventilatiesysteem geïntegreerd.

GERELATEERDE DOSSIERS