Doorzoek volledige site
14 september 2020

UAU collectiv meet HasHotel hedendaagse look aan

Illustratie | Philippe van Gelooven
Illustratie | Philippe van Gelooven
Illustratie | Philippe van Gelooven
Illustratie | Philippe van Gelooven
Illustratie | Philippe van Gelooven
Illustratie | Philippe van Gelooven
Illustratie | Philippe van Gelooven
Illustratie | Philippe van Gelooven
Illustratie | Philippe van Gelooven
Illustratie | Philippe van Gelooven
Illustratie | Philippe van Gelooven
Illustratie | Philippe van Gelooven
Illustratie | Philippe van Gelooven
Illustratie | Philippe van Gelooven

Als antwoord op de ontwikkeling van het nieuwe stadhuis Hasselt, breidt HasHotel haar huidige gebouw uit met een vernieuwde restaurantzone, lobby, 15 hotelkamers en penthouse. De bestaande kop ter hoogte van de Guffenslaan werd in het concept behouden en kreeg een hedendaagse witte uitstraling. Het ontwerp is van de hand van UAU collectiv

Op het gelijkvloers niveau bevindt zich het restaurant en inkomzone naar de lobby. Het volledige niveau werd volledige opengewerkt en kreeg een transparante gevel. Op de verdieping bevindt zich de lobby die subtiel overkraagt richting het Limburgplein. In de bestaande kelder is een vernieuwde club ondergebracht. De drie verdiepingen staan met elkaar in verbinding door de centrale vide ter hoogte van de inkom. Interessante doorzichten van kelderniveau naar lobbyniveau zorgen voor een heldere ruimtelijkheid. Het lobbyniveau is tevens rechtstreeks van buiten bereikbaar, via een buitentrap wordt je vanuit de binnenstad geleid naar de eerste verdieping.


Hedendaagse witte uitstraling

Bovenop deze transparante sokkel is een toren opgetrokken van 6 bouwlagen met 15 hotelkamers en 1 suite. De toren is opgebouwd uit 6 volumes die telkens min. 60 cm ten opzichte van elkaar verspringen en zo een verrassend beeld vormen. De gehele toren is ingepakt met witte keramische tegels om zo één geheel te vormen met het bestaande gebouw dat een hedendaagse witte uitstraling krijgt. Verder wordt er gewerkt met goudaccenten om de belijningen in de gevel esthetisch te benadrukken.


Uitgekiende detaillering

Deze goudaccenten zijn doorgetrokken naar het interieur waarin rijkelijke materialen toegepast worden. De aanwezigheid van notelaar, travertin en visgraatparket zorgen doorheen het volledige hotel voor een warme sfeer. De combinatie met verrassende details zorgen mee voor een unieke beleving van het hotel. In de kamers wordt er met kleurenthema’s gewerkt waarbij blauw, beige en groen elkaar afwisselen.

Ook traphallen en gangen werden meegenomen in het belevingsconcept. De lambrisering in de traphallen is gedetailleerd met een gouden accent dat vervolgens doorloopt in de gangen. Plafonds zijn hier afgewerkt met boogstructuren en verrassende behangdesigns. De tegenvorm van het plafond uit zich in het diepgroene tapijt. Elke kamer wordt gepersonaliseerd door middel van een opgelicht gouden kamernummer.

Het design van architectuur en interieurarchitectuur werd doorgetrokken tot in de kleinste details. Signage en drukwerk zijn in dezelfde lijn ontworpen. Goudaccenten worden gecombineerd met strakke lettertypes en de kleuren blauw, beige en groen.

Het nieuwe HasHotel is er om te beleven en te ontdekken.