VELUX dakvenster vervangen? Sneller, makkelijker en goedkoper dan gedacht

De laatste generatie VELUX dakvensters isoleren beter, laten meer daglicht binnen en bieden meer comfort dan hun voorgangers. Toch zien veel mensen ertegenop om hun bestaande dakvenster te vervangen. Eigenlijk onterecht. In slechts enkele uren is het nieuwe VELUX dakvenster geïntegreerd, zonder dure stellingen of vervelend breekwerk

VELUX dakvensters zijn gemaakt om de tand des tijds met glans te doorstaan. Goed onderhouden gaan ze makkelijk 20, 30 of zelfs 40 jaar mee. Toch is een vervanging na 20 à 25 jaar te overwegen. VELUX zet immers hard in op innovatie. Daardoor bieden hedendaagse VELUX dakvensters:

  • Een betere isolatie: De nieuwe dakvensters isoleren tot twee keer beter dan oude ramen. Zo houdt de bewoner tijdens de winter de warmte binnen en daalt het energieverbruik. In de zomer blijft de woning frisser.
  • Tot 10% meer daglicht: VELUX dakvensters hebben vandaag tot 10% meer glasoppervlakte voor dezelfde afmetingen. Zo verhogen de dakvensters de lichtinval in uw woning.
  • Meer comfort: Van 2 keer minder lawaai en onderhoudsgemak tot elektrische bediening en zelfs sensoren: de VELUX dakvensters van de laatste generatie maken het leven van de klant bijzonder makkelijk.

 

De mythes over een vervanging ontkracht

Vele mensen kijken op tegen een vervanging, maar daar is geen enkele reden voor:

  • Een vervanging is zo geklaard: VELUX levert al 40 jaar lang dezelfde formaten dakvensters. Met het specifiek ontworpen vervangingsgootstuk – inclusief Flex Foam met diagonale inkepingen – integreert het nieuwe dakvenster soepel en waterdicht in de dakbedekking. Duurtijd? Gemiddeld 4 uur. 
  • Het is geen stoffig of lawaaierig karwei: In de meeste gevallen is er geen breekwerk nodig om een dakvenster te vervangen. Stof en geluidshinder komen er dus niet aan te pas. Ook behangen of verven is achteraf niet nodig.
  • Het kost geen fortuin: Het werk kan doorgaans van binnenuit uitgevoerd worden, waardoor geen dure stelling nodig is. Hoewel de prijs van uw project kan variëren, kost het totaalplaatje van de vervanging – inclusief standaarddakvenster – tussen de 850 en 1250 euro. 

Bron: Velux

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage