VELUX lanceert nieuw intelligent, op sensoren gebaseerd systeem

De VELUX Group, de wereldwijde marktleider in de productie van dakvensters, en Netatmo, de Franse marktleider in smart objecten voor een veiliger en slimmer huis lanceren VELUX ACTIVE with NETATMO, de eerste ‘plug and play’ smart home oplossing waarmee dakvensters, gordijnen en rolluiken kunnen worden bediend aan de hand van sensoren. Hiermee pakt VELUX uit met een primeur en biedt het een antwoord op de wereldwijde groeiende vraag naar intelligentere en gezondere woningen.

Het VELUX ACTIVE with NETATMO smart home systeem werd ontwikkeld in samenwerking met Netatmo, de Franse marktleider in smart homes. Het volledige geïntegreerde systeem denkt en handelt in naam van de consument. Intelligente sensoren monitoren de temperatuur, vochtigheidsgraad en CO2-concentratie binnenshuis en op basis daarvan bedient het systeem automatisch de dakvensters.

 

Binnenklimaat verbeteren

"We kijken met enige opwinding uit naar de reacties van de consumenten op onze smart home innovatie die woningen comfortabeler en gezonder maakt door eigenaars van woningen over de hele wereld de kans te bieden om hun binnenklimaat op een eenvoudige manier te verbeteren", zegt Peter Bang, CFO van de VELUX Group.

Het is het eerste smart home systeem dat werd gelanceerd in de wereldwijde vensterindustrie en dat erin slaagt een smartphoneapplicatie, een binnenklimaatsensor, een vertrekschakelaar en een internetgateway in één oplossing te combineren. Het systeem is gebaseerd op geavanceerde algoritmes die de volledig geautomatiseerde bediening van zowel dakvensters als gordijnen en rolluiken regelt om het binnenklimaat te verbeteren en te hoge binnentemperaturen te vermijden. Het systeem werd ontworpen op basis van op wetenschap gebaseerde binnenklimaatparameters in samenwerking met ingenieurs van VELUX en technische experten van Netatmo.

"We brengen 90% van onze tijd binnenshuis door, in omgevingen die vaak meer vervuild zijn dan buitenshuis. Met VELUX ACTIVE with NETATMO brengen we intelligent klimaatbeheer voor thuis. Stel simpelweg de comfortparameters in en de sensor-geassisteerde dakramen regelen de temperatuur, de vochtigheidsgraad en garanderen de veiligheid van het interieur van uw huis, zonder enige inspanning van de kant van de gebruiker. Dit past perfect in onze missie om nuttige producten te maken om de veiligheid en het comfort van de woning te verbeteren,” zegt Fred Potter, president en oprichter van Netatmo.

 

Compatibel met Apple HomeKit

Voor klanten met Apple toestellen (iPhone, iPad, Apple Watch en Apple TV) is het smart home systeem VELUX ACTIVE with NETATMO ook compatibel met de smart home app van Apple, Apple HomeKit. Zo kunnen eigenaars van woningen hun dakvensters, gordijnen en rolluiken voor het eerst bedienen door gebruik te maken van de stembedieningsassistent Siri® en via de HomeKit app.

Naast de stembediening kunnen gebruikers ook de VELUX ACTIVE with NETATMO App op hun smartphone gebruiken (beschikbaar voor zowel Apple- als Android-gebruikers) om hun instellingen aan te passen of hun dakvensters handmatig te bedienen.

Bron: © Velux

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage