Voetgangersbrug Tintagel van NEY & Partners wint nu ook Bridges Design Award 2021

De voetgangersbrug aan Tintagel Castle in het Engelse Cornwall - naar een ontwerp van  Ney & Partners en William Matthews Associates - is zopas bekroond met de Britse Bridges Design Awards 2021, uitgereikt in het kader van het virtuele event 'eBridges 2021', de 29ste editie van de jaarlijkse conferentie over bruggenbouw. Eerder won de brug ook al de Structural Steel Design Award 2020 en Museum + Heritage Award 2020.

Tintagel Castle is een middeleeuws fort in het Engelse Cornwall. Sinds de zomer van 2019 verbindt een voetgangersbrug van 67 meter lang het fort opnieuw met het dorp. De beheerder van het kasteel van Tintagel, English Heritage, organiseerde een internationale architectuurwedstrijd, op zoek naar een ontwerp voor een nieuwe voetgangersbrug bovenop de klif. De nieuwe structuur volgt het pad van de oorspronkelijke landverbinding die verloren ging door instorting en erosie en vormt een 21steeeuwse verbinding op de site.

De huidige verbinding ligt 28 m hoger dan de vroeger gebruikte verbinding en heeft een spanwijdte van 68,5 m en een breedte van 2,4 m. Hierdoor is een veilige circulatie van voetgangers in beide richtingen mogelijk.De nieuwe passerelle transformeert de bezoekerservaring. Men krijgt een adembenemend uitzicht op het eiland en de kustlijn en de Atlantische Oceaan. Ze creëert een directe route naar het eiland en verbindt opnieuw het kasteel met zijn originele ingang.

De 4,5 m hoge structuur die uit de rotswand komt, verslankt tot een dikte van 17 cm in het centrum. De materialen van de brug zijn eenvoudig, duurzaam en aangepast aan de context. De hoofdstructuur is uitgevoerd in geschilderd staal, de balustrade in inox. Het brugdek wordt voorzien van verticaal geplaatste lokale leistenen.

Bron: NEY & Partners

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage