Doorzoek volledige site

REF.: 20918 - 2011

Nieuwbouwproject 'Wonen aan het MAS'

ANTWERPEN (Antwerpen)

ARCHITECT BINST ARCHITECTS
ISOLATIE ROCKWOOL
STUDIEBUREAU Planet Engineering
RUWBOUWMATERIALEN Xella
BUITENSCHRIJNWERK EN ZONWERING Reynaers Aluminium

Het nieuwbouwproject 'Wonen aan het MAS' staat in het teken van de algemene opwaardering van het Antwerpse Eilandje. Crepain Binst Architecture ontwierp in opdracht van L.I.F.E. een geheel van vier unieke bouwblokken die ingericht zullen worden als appartementsgebouw, handelspand, horecafaciliteit of kantoorruimte. Het bouwblok wordt een samenspel tussen de vier aparte geledingen (die elk een eigen uitstraling hebben) en het grotere geheel (dat een samensmelting is van die vier geledingen). Op die manier verwijst het ook meteen naar de typische ruimtelijke indeling van het Eilandje: een combinatie van brede pakhuizen met kleinschaligere panden uit de 19e eeuw.

Deze projectfiche delen