Doorzoek volledige site

REF.: 20919 - 2012

CC De Grote Post Oostende

OOSTENDE (West-Vlaanderen)

ARCHITECT B-architecten
INTERIEURAFWERKING Sonogamma
(Baswaphon)
DOES IT HERTZ
STUDIEBUREAU Boydens engineering
RUWBOUWMATERIALEN COECK Betonfabriek
BUITENSCHRIJNWERK EN ZONWERING Jansen by ODS

Om van het geklasseerde voormalige postgebouw ontworpen in 1945 door architect Gaston Eysselinck een bruisend cultuurhuis te maken en maximaal te verankeren in haar omgeving stelt B-architecten voor om in het hart van het gebouw een publieke ruimte –een amfitheater- te positioneren. Onder dit plein bevindt zich de grote theaterzaal. Deze grote zaal biedt plaats aan meer dan 400 personen en is direct bereikbaar vanuit de de voormalige lokettenzaal. Het amfitheater volgt de dakhelling van de theaterzaal en is een open publieke ruimte bij uitstek. Deze zonrijke plek, akoestisch beschermd van het stadslawaai door de omringende gebouwen, wordt het kloppend hart van De Grote Post. Deze buitenruimte wordt gegarandeerd geactiveerd door de nieuwe transparante passerelles die het publiek tot in één van de polyvalente zalen of de kleine theaterzaal brengen. Rond het amfitheater bevinden zich verder de verschillende tentoonstellingsruimtes, de productie -en repetitielokalen en de kantoren. Het amfitheater wordt naast de geklasseerde lokettenzaal de ontmoetingsplaats tussen de verschillende gebruikers van De Grote Post: de cultuurliefhebber, de artiest, de medewerker en de technici.

Deze projectfiche delen