Doorzoek volledige site
REF.: 20975 - 2010

Administratief Centrum De Vuurmolen

OVERIJSE (Vlaams Brabant)

ARCHITECT a2d architecture 2 Design
Barbara Van Der Wee
INTERIEURAFWERKING Rockfon (ROCKWOOL)
(Akoestische spuitplafonds)
Interalu
(Houten roosterplafonds in Oregon Pine)
Hunter Douglas Belgium nv/sa
HOOFD- OF RUWBOUWAANNEMER EGTA
Syntra
STUDIEBUREAU Sweco Belgium
Daidalos Peutz
VLOEREN EN CHAPES Tarkett
(Scape)
BUITENSCHRIJNWERK EN ZONWERING Helioscreen Projects
Jansen by ODS

De Vuurmolen in Overijse is een voormalige industriële maalderij gelegen vlakbij het vroegere begijnhof van Overijse. Het centrale gedeelte van de Vuurmolen (1902-1905) is wellicht het eerste bedrijfsgebouw dat volledig is opgetrokken uit gewapend beton. A2D Architects werd aangezocht om dit beschermde gebouw te restaureren en te transformeren tot gemeentelijk administratief centrum. Het bouwprogramma stipuleerde de verbouwing en uitbreiding van een beschermde industriële graanmolen tot een gemeentelijk administratief centrum. De bestaande gebouwen dienden tot landschapskantoren voor gemeentediensten omgevormd te worden. De uitbreiding moest een gelijkvloerse lokettenzaal huisvesten, alsook een atrium met nieuwe circulatie en een refter als dakvolume. Ook de omgeving diende opnieuw ontworpen te worden.

Deze projectfiche delen