Doorzoek volledige site

REF.: 21209 - 2012

EcoPuur De Pit

NEVELE (Oost-Vlaanderen)

ARCHITECT architecten- en studiebureau DENC!-STUDIO
STUDIEBUREAU Vandenberghe (Paul)
(technieken)
SEC bvba
(stabiliteit)
DAKWERKEN Derbigum
(waterdichting)
HOOFD- OF RUWBOUWAANNEMER Vandenbussche
(ruwbouw)
de noordboom
(hout- en schrijnwerk)
OMGEVINGSWERKEN Buro Groen
(landschapsarchitectuur)
ANDERE LEVERANCIERS EN FABRIKANTEN KUBUS
(ARCHICAD)
INTERIEURAFWERKING tintelijn
(plamuur- en schilderwerk)

Het kantoorgebouw en magazijn De Pit in Nevele is na ruim anderhalf jaar bouwen in juni 2012 gerealiseerd. EcoPuur stelde zich tot doel een hedendaags gebouw op poten te zetten dat ook qua energieverbruik voldoet aan de eisen van de 21ste eeuw. Het kantoor bestaat uit 3 zones met bureau-eilanden, 3 akoestisch afgezonderde werkruimtes, een kleine vergaderzaal en een grote polyvalente ruimte voor seminaries of grote vergaderingen. Verder zijn er nog: de eetruimte, 2 keukens, demoruimte, toiletten en douches, een lift en een technische ruimte bovenaan. Het projectteam had veel oog voor milieuvriendelijkheid en energiezuinigheid. In het kantoorgebouw vertaalt dit zich naar slimme technologie en ecologische materiaalkeuze. Het volledige concept is een voorbeeld van maatschappelijk verantwoord bouwen.

Deze projectfiche delen