Doorzoek volledige site
REF.: 21278 - 2015

Woonzorgcentrum Zonnestraal

LINT (Antwerpen)

ARCHITECT CONIX RDBM Architects
WEBSITE http://www.cenergie.be/images/stories/projectfiches/NL/ed_3486_projectfiche%20wzc%20de%20zonnestraal_lint_nl_a.pdf
INTERIEURAFWERKING OWA Benelux
Eribel
ISOLATIE ROCKWOOL
STUDIEBUREAU Cenergie
(Studie technieken: HVAC, elektriciteit, , liften, sanitair, studie duurzaam bouwen, EPB-verslaggeving)

Het woonzorgcentrum Zonnestraal aan de Liersesteenweg in Lint krijgt een facelift in de vorm van zowel een nieuwbouw als verbouwing. Eerst komt er aan de Liersesteenweg een nieuw gebouw, waar nu de voortuin is. Daar krijgen de huidige 40 bewoners onderdak als in de tweede fase hun huidige kamers worden verbouwd. In de derde fase komt aan de overkant nog een extra vleugel aan het gebouw. De Zonnestraal wordt een complex met 83 kamers die haast dubbel zo groot zijn als nu. Cenergie begeleidt het OCMW van Lint en CONIX RDBM Architects bij de optimalisering van het bouwfysisch en technisch ontwerp om een comfortabel en energiezuinig gebouw te realiseren.

Deze projectfiche delen