Doorzoek volledige site

REF.: 23936 - 2019

Cohousing Stocktveld Tielt

TIELT (West-Vlaanderen)

ARCHITECT Studio Basta
(Buitenarchitectuur)
Buro aRCHITEC
STUDIEBUREAU Daidalos Peutz
(Bouwfysisch ingenieursbureau)

Buro Architec en Studio Basta hebben plannen op tafel gelegd om van de oude kloostersite in Tielt, tussen de groene beekvallei en het station, om te vormen tot een boeiend cohousingproject. Rond dit hoofdgebouw worden nog 20 woningen en 14 appartementen gebouwd. De basisstructuur van het terrein zelf wordt gevormd door de oude kloostergang. De gang fungeert zelf ook als binnenplein waarrond de woningen komen te staan. Het ontwerp maakt ook plaats voor een L-vormige vleugel van appartementen die het plein netjes afbakenen. Buiten komt een “kloostertuin” met moestuin, boomgaard, wadi, en een speelheuvel in verschillende tuinkamers. Binnen het ontwerp hebben de architecten geprobeerd om een zo duurzaam mogelijk concept uit te werken. Het ambieert niet enkel de BEN-normen en de OVAM-richtlijnen, maar er is ook een groene parkeerzone voorzien. Deze autozone promoot carpooling en zorgt voor een autovrije site.

Deze projectfiche delen