Doorzoek volledige site

REF.: 23939 - 2018

Rénovation passive Office 164

KORTRIJK (West-Vlaanderen)

ARCHITECT OFFICE Kersten Geers David Van Severen
ANDERE LEVERANCIERS EN FABRIKANTEN Design Express
(Vectorworks)
Assiver
STUDIEBUREAU Util
(Structuurstudies)
Henk Pijpaert Engineering
(Ingenieur)
Bureau Bouwtechniek
(Projectondersteuning passiefbouw)
Landinzicht Landschapsarchitecten
(Omgevingsaanleg)

Office KGDVS ontwierp de renovatie van een kantoorgebouw in Kortrijk. De bestaande constructie zal opgewaardeerd worden tot een passiefbouw. Een alleenstaande onafhankelijke gevel rond het gebouw zal zorgen voor een nieuwe look en de verdeling van natuurlijk licht. Binnen het gebouw worden polyvalente ruimtes en vergaderzalen, open kantoorvloeren, en individuele spreekruimtes ingericht. Er werd gezocht om met een minimum aan middelen (variërende betonnen gevelpenanten als leidingkokers en betonnen terrasluifels als zonnewering) een interessante gevel te ontwikkelen én het gebouw na renovatie tot passiefkantoor te maken. Architecturale elementen zijn de technische tool om te komen tot een duurzaam en rationeel energieconcept. Het project tracht hierdoor een voorbeeld te zijn op vlak van energiezuinige renovaties.

Deze projectfiche delen