Doorzoek volledige site

REF.: 23999 - 2014

Transformatie bibliotheek Architectuur UGent

GENT (Oost-Vlaanderen)

ARCHITECT OFFICE Kersten Geers David Van Severen
METAALWERKEN Aelbrecht-Maes
(Schrijnwerk)
STUDIEBUREAU Util
(Stabiliteit)
Boydens engineering
(Technieken)
HOOFD- OF RUWBOUWAANNEMER Novo I.B.
(Aannemer)
BOUWHEER UGent

Office KGDVS ontwierp een meubel die het oude fysicalaboratorium omvormt tot een grote bibliotheek met zijkamers. Het meubelstuk laat ook toe de ruimte te gebruiken als openbare of ceremoniële plaats: als de organisatie besluit de platen te laten zakken, verspert de balustrade de ingang naar de zijkamers en beschermen ze de boeken – zonder het zicht op de boeken te verstoren. In totaal is de bibliotheek zelf zo een 400m2 groot.

De ingenieuze constructie van Office KGDVS leverde hen een Belgische Prijs voor Architectuur op in de categorie ‘eengezinswoningen en kleine interventies’.

Deze projectfiche delen