Doorzoek volledige site

REF.: 24184 - 1996

Woning W

SCHOTEN (Antwerpen)

ARCHITECT bold architecten

De woning bestaat uit twee liggende, balkvormige volumes in lichtgrijze beton die door tengere palen boven de tuin en het water worden getild.
De transparante woonbalk en gesloten slaapbalk zijn gekoppeld door een donkergrijze massieve liftkoker, als scharnier. Om het zwevend effect van de woning te benadrukken werden de gelijkvloerse functies (inkom, vestiaire en garage) uitgevoerd in donker metselwerk (antracietgrijze papesteen) en werd gelijmde beglazing voorzien voor een maximale transparantie. Het strakke geheel van vlakken, lijnen en volumes, de sobere betonnen gevelelementen vormen een boeiend contrast met de organische omgeving.
Door de woning op palen te zetten werd de bebouwde grondoppervlakte tot een minimum herleid en bleven de vijvers en Japanse tuin gevrijwaard. De natuur loopt onder, tussen en boven de leefruimten verder.

 

Deze projectfiche delen