Doorzoek volledige site
REF.: 24193 - 2013

Tolhuis

ANTWERPEN (Antwerpen)

ARCHITECT bold architecten
STUDIEBUREAU Bureau Bouwtechniek
Ingenieursbureau Jan Van Aelst

Laureaat architectuurwedstrijd, 2013.

Het Tolhuis heeft momenteel een grote impact op de directe omgeving. Een transformatie van dit gebouw geeft de mogelijkheid om de ervarings- en leefkwaliteit voor de omgeving en de naaste buren te verbeteren, een elegant landmark te creëren voor de stad en een aangename, duurzame thuis te zijn voor de gebruikers.

Het huidige Tolhuis is zwaar, log en donker, het straalt geen elegantie en verfijndheid uit. Het gebouw beïnvloedt de belevingskwaliteiten vanop de Sint-Paulusplaats. De twee zijstraten worden door het uitpuilende karakter van het gebouw met erkers als zeer nauw en somber ervaren.

Door een transformatie van het bestaande volume te laten luisteren naar de verschillende noden van deze omgevingsfactoren, ontstaat een sokkel met een bovenbouw.

 

 

Deze projectfiche delen