Doorzoek volledige site

REF.: 25232 - 2017

Rusthuis Les Tournesols

LIÈGE (Luik)

ARCHITECT Architecture Alain Dirix
HOOFD- OF RUWBOUWAANNEMER Wust
CIT Blaton
Moury
RUWBOUWMATERIALEN James Hardie

Na het historische gebouw in 2014 wordt ook het rusthuis Les Tournesols van het ziekenhuis Le Valdor in Luik gerenoveerd. Het gebouw uit de jaren 1960 was toe aan een grondige sanering. "De werkzaamheden startten in 2015 en lopen tot begin 2017", aldus Maxime Warling, technisch-administratief medewerker van Wust, de hoofdaannemer van het project. "Heel het gebouw werd ontmanteld. Alleen de betonstructuur is behouden, waarop het nieuwe rusthuis wordt gebouwd. Het centrale deel is volledig nieuw." Er is ook een tunnel voorzien die het ziekenhuis en het rusthuis rechtstreeks met elkaar verbindt, zodat de bewoners van het rusthuis gemakkelijk toegang hebben tot alle medische zorgen.

Voor de wanden van de kamers en gangen van het nieuwe rusthuis Les Tournesols werden maar liefst 40.000 vierkante meter Fermacell-gipsvezelplaten gebruikt.

Deze projectfiche delen