Doorzoek volledige site

REF.: 25243 - 2016

Renovatie van het centrum van Zottegem

ZOTTEGEM (Oost-Vlaanderen)

De doelstellingen van het renovatieplan voor de stadskern van Zottegem, gelegen in Oost-Vlaanderen, was het creëren van een aangename plaats om er te wonen, te werken, te winkelen, te wandelen en te flaneren. Om deze doelen te bereiken, heeft de gemeenteraad een renovatieplan voor de stadskern ontwikkeld waarin  de prioriteit gegeven wordt aan fietsers en voetgangers met de nadruk op de veiligheid en het welzijn van deze gebruikers. 
Dit renovatieplan biedt aan de binnenstad een nieuw leven; de creatie van nieuwe investeringen en handelszaken om meer klanten en toeristen aan te trekken. 

De Markt werd gewijzigd in een parkeervrije zone opdat de binnenstad omgetoverd zou worden tot een aangename en gezellige ontmoetingsplek. De autoriteiten wensten, met deze stedelijke vernieuwing, dat de verschillende betrokken plaatsen een coherent geheel vormden met eenzelfde configuratie. Om van de renovatie en de troeven van de stad tijdens de nacht te genieten, hebben de gemeentelijke autoriteiten besloten de straatverlichting te vervangen. Om zich aan te passen aan de verschillende configuraties van de stad, werd er gekozen voor een oplossing met LED verlichting. Het witte licht en de bijbehorende energiebesparing geboden door de LED zijn troeven die ongetwijfeld hebben geleid tot de keuze van de lichtoplossing.

Het Teceo gamma werd verkozen wegens de verschillende mogelijke configuraties.Om het open en gebruiksvriendelijk karakter van de plaats te behouden, om een voldoende zichtbaarheid te verzekeren en om er een origineel tintje aan toe te voegen, werden meerdere Teceo toestellen op één paal geïnstalleerd. Om een doeltreffende nachtverlichting te bekomen en een discreet zicht tijdens de dag,werden in de omliggende straten de Teceo toestellen geïnstalleerd op de gevels. Het Teceo armatuur levert bovendien een geoptimaliseerde fotometrie op  voor elke toepassing. Dit laat de stad toe om het energieverbruik met 30% te verminderen en zo de ecologische voetafdruk en de onderhoudskosten te verlagen.

Schréder is verheugd te hebben deelgenomen aan het stadsrenovatieplan dmv. het verstrekken van doeltreffende verlichtingsoplossingen, originaliteit en welzijn.

Deze projectfiche delen