Doorzoek volledige site

REF.: 25450 - 2019

Masterplan Vooruit

GENT (Oost-Vlaanderen)

ARCHITECT DIAL Architects
INTERIEURAFWERKING Sonogamma
(Akoestisch plafond BASWA Phon in café (eerste fase))
DOES IT HERTZ
STUDIEBUREAU Boydens engineering
Sileghem & Partners
(Stabiliteit)
ANDERE LEVERANCIERS EN FABRIKANTEN Isolco

Kunstencentrum Vooruit in hartje Gent is grondig gerenoveerd. Na het nieuwe zomerterras, de renovatie van concertzaal en de voormalige COOP-supermarkt, krijgt in 2018 ook de inkomzone van de Vooruit een grondige make-over.

DIAL Architects ontwikkelde het Masterplan Renovatie van Vooruit na een wedstrijd in nauwe samenwerking met het kunstencentrum. Het ontwerp vertrekt vanuit het DNA van de Vooruit, dat tot uiting komt in vijf aspecten: structurele vernieuwing, daglicht binnenbrengen in al zijn facetten, een hedendaagse interpretatie van de ornamentiek. Een vierde aspect is de sociale basis van de Vooruit. Dit is een plek van emancipatie die breed toegankelijk is maar tegelijk de mensen voedt, de leuze ‘kunst veredelt’ indachtig. De ontwerpers zijn dan ook gegaan voor een uitdagende architectuur die nieuwe waarden meegeeft. Die nieuwe waarden zijn gedefinieerd in een vijfde laag: het ecologisch en duurzame verhaal. Die duurzame laag is in alle programma-onderdelen zeer sterk uitgewerkt.

 

Deze projectfiche delen