Doorzoek volledige site

REF.: 25564 - 2022

Parksite Leuven

LEUVEN (Vlaams Brabant)

ARCHITECT LAVA architecten
STUDIEBUREAU Cenergie
AB Associates
Pauwels (studiebureau)
Daidalos Peutz

De Parksite in Leuven, waar onder andere de Parkschool (SBLO) en de stedelijke school voor kleuter- en lager onderwijs (SKLO) een nieuwe turnzaal krijgen, wordt stevig onder handen genomen. Het project ligt in handen van TV Parkschool, bestaande uit Lava architecten en Cenergie. Harmonie tussen oud en nieuw met aandacht voor zowel functionaliteit en ruimtelijkheid stonden centraal tijdens het ontwerpen. Parksite is eveneens een van de plekken waar Stad Leuven Academie en Conservatorium (SLAC) en Cirkus in Beweging actief zijn. Het ontwerp van de site integreert een vroeg-modernistisch gebouw van Victor Broos en vult dit aan met nieuwe bewegingszalen en muzieklokalen die voldoen aan hoge structurele en akoestische eisen. Naast Lava architecten en Cenergie zijn ook AB Associates (stabiliteit), Ontwerpbureau Pauwels en bouwfysisch ingenieursbureau Daidaloz Peutz aan het project verbonden. De Parksite voorziet een infrastructuur die breed is in te zetten voor verschillende gebruikers in het (kunst)onderwijs. Voor de leerlingen van het scholencomplex SKLO & SBLO wordt een nieuwe turnzaal gebouwd op de Parksite. Deze turnzaal zal dan na de schooluren gebruikt worden voor lessen van de circusschool.

Deze projectfiche delen