Doorzoek volledige site
REF.: 25578 - 2018

Villa LABIOMISTA

GENK (Limburg)

ARCHITECT Team van Meer! architecten & co cvba
STUDIEBUREAU BEC
C&C Fexer
BOUWHEER Stad Genk
INTERIEURAFWERKING Formica Group
HOOFD- OF RUWBOUWAANNEMER Renotec

De voormalige directeurswoning - een toonbeeld van een woning uit 1925 in een eclectisch–historische stijl met Maaslandse kenmerken - krijgt een plaats als ‘meeting place’ binnen het park LABIOMISTA. Na de restauratie wordt de grote inkomruimte met monumentale trap opengesteld voor de bezoekers. De voorste kamers worden ingericht als ontvangstruimte, tentoonstellingsruimte voor het mijnverleden van de site, bibliotheek en tentoonstellingsruimte voor Koen Vanmechelen.

De verdieping biedt ruimte aan enkele gastenverblijven. Het grote vertrek boven de inkom uitgevend op het terras wordt een vergaderruimte/lounge. Om de openheid van de trap door te trekken naar de vergaderruimte/lounge worden de terugliggende bogen opengewerkt. Op de zolderverdieping wordt een appartement ondergebracht.

Deze projectfiche delen