Doorzoek volledige site

REF.: 29658 - 2018

KAS in AZ Sint-Lucas Brugge

BRUGGE (West-Vlaanderen)

ARCHITECT DETOO Architects
STUDIEBUREAU Ingenium
GEVELWERKEN STO

Voor het KAS, de nieuwe verblijfsafdeling van de kinderpsychiatrie in het AZ Sint-Lucas Brugge, stond een modern en energiezuinig ontwerp met een huiselijke en warme uitstraling centraal. DETOO Architects dacht hiervoor aan een traditionele bouwmethode met bakstenen, maar om passief te kunnen bouwen zou er door de dikte van de muren veel ruimte verloren gegaan zijn. De baksteenstrippen van Sto, specialist in gevelisolatiesystemen en haar bekledingen, boden de oplossing. De steenstrippen maken de authentieke reconstructie van baksteengevels mogelijk, zonder de charme van de traditionele baksteen te verliezen.

Deze projectfiche delen