Doorzoek volledige site

REF.: 31729 - 2022

KANAL - Centre Pompidou

BRUSSEL (Brussel)

ARCHITECT noAarchitecten
Sergison Bates architects
EM2N
ANDERE LEVERANCIERS EN FABRIKANTEN Assiver
Assiver
(Verzekeringen)

Het project behoudt alle iconische elementen van het huidige gebouw en versterkt ze zelfs. Zo wordt de beeldbepalende showroom verder opengewerkt. Beneden is er ruimte voor culturele activiteiten, boven komt een restaurant. De typerende witte fries wordt verlengd rondom het ganse gebouw. Hij krijgt de functie van lichtkrant, hetzij voor informatie, hetzij als onderdeel van een kunstproject.

De grote binnenstraat in het gebouw leidt naar drie grote ‘dozen in een doos’ in de voormalige werkplaatsen. Daar komen respectievelijk het museum voor moderne en hedendaagse kunst, een architectuurinstituut en een auditorium met 400 zitplaatsen. De tentoonstellingsruimtes van het museum zijn verspreid over vier niveaus.

Deze projectfiche delen