Doorzoek volledige site

REF.: 34846 - 2023

Nieuw vrijetijdscentrum en verbouwing gemeentehuis

WINGENE (West-Vlaanderen)

ARCHITECT Dertien12
Dhooge & Meganck
OMGEVINGSWERKEN Studio Basta

Dhooge & Meganck en Dertien12 hebben samen de ontwerpwedstrijd gewonnen voor de verbouwing van het gemeentehuis en de bouw van een nieuw vrijetijdscentrum in Wingene, na een Open Oproep van de Vlaams Bouwmeester. Om meer groene open ruimte te vrijwaren, kozen de ontwerpers ervoor om de theaterzaal te stapelen bovenop de bestaande school en bibliotheek. De bestaande gebouwen worden opnieuw geactiveerd en krijgen vier accentvolumes in de vorm van rondingen, die een aanknoping maken met het parklandschap. Naast de bouw van een nieuw vrijetijdscentrum wordt het gemeentehuis gerenoveerd en uitgebreid.

Deze projectfiche delen