Doorzoek volledige site
REF.: 41137 - 2020

Vernieuwing concertzaal Muziekcentrum De BIjloke

GENT (Oost-Vlaanderen)

ARCHITECT DRDH Architects
Julian Harrap Architects
(restauratiearchitect)
STUDIEBUREAU ABT België
RCR
Arup
VEKMO
HOOFD- OF RUWBOUWAANNEMER Denys

Op 3 september 2020 werd de nieuwe Concertzaal van Muziekcentrum de Bijloke in Gent officieel geopend/ Het project vormt het hart van het bredere masterplan voor Muziekcentrum de Bijloke, dat werd ontwikkeld door DRDH Architects in samenwerking met Julian Harrap Architects, Arup Venue and Acoustics, ABT en RCR na een wedstrijd in 2017.

Gevestigd binnen de impressionante 13e-eeuwse gotische zaal, de voormalige ziekenzaal van het abdijziekenhuis, maakt het ontwerp gebruik van de specifieke kwaliteiten van de ruimte het deze met karakteristieke elementen van hedendaagse concertzalen van gelijkaardige vorm en schaal. Dit resulteert in een evocatieve ruimte waar 830 liefhebbers zowel klassieke als nieuwe muziek kunnen aanhoren.

Deze projectfiche delen