Doorzoek volledige site
REF.: 44157 - 2020

Uitbreiding campus Rivierenhof avAnt Provinciaal Onderwijs

ANTWERPEN (Antwerpen)

ARCHITECT aaa architectuuratelier ambiorix
STUDIEBUREAU Boydens engineering
Ney & Partners
Blasco
BOUWHEER Provincie Antwerpen

Het oorspronkelijke schoolgebouw van architect Pol Berger bleef behouden en werd hersteld als paviljoen in het park. De latere bijbouwen uit de jaren ‘50 maakten plaats voor een laag, vlak volume waarvan het dakterras buiten de schooluren ook publiek toegankelijk is. Het ontwerp herstelt zo de continuïteit van het park en het breidt het Rivierenhof verder uit tot aan de straatkant. Twee zichtrelaties spelen voor het ontwerp een belangrijke rol: enerzijds deze tussen Deurne en het park en anderzijds de relatie van het historisch schoolgebouw met de rozentuin.

Deze projectfiche delen