Doorzoek volledige site
REF.: 44190 - 2025

Herbestemming en restauratie Rommelaere Complex

GENT (Oost-Vlaanderen)

ARCHITECT LAVA architecten
Team van Meer! architecten & co cvba
(restauratie)
STUDIEBUREAU Bollinger+Grohmann
Heedfeld
Gevelinzicht

LAVA Architecten heeft i.s.m. Team van Meer, Bollinger + Grohmann en Studiebureel Heedfeld in 2020 de ontwerpwedstrijd gewonnen voor de restauratie en herbestemming van het Rommelaere-complex in Gent. Geënt op de neogotische architectuur van de site, zal het vernieuwde complex onder meer een gastronomisch restaurant, een training & learning center, kantoren en het Museum voor de Geschiedenis van de Geneeskunde huisvesten. In samenwerking met Gevelinzicht onderzoekt het ontwerpteam hoe het complex Bijna-Energieneutraal kan worden.

Deze projectfiche delen