Doorzoek volledige site
REF.: 44268 - 2025

Nieuw kantoorgebouw Leiedal

KORTRIJK (West-Vlaanderen)

ARCHITECT C+S
MMA / Bart Makken Eef Boeckx
STUDIEBUREAU Ingenium
Ney & Partners
Daidalos Peutz
VIBE vzw
BOUWHEER Leiedal

Leiedaal laat in het Kennedypark in Kortrijk een nieuw C02-neutraal kantoorgebouw optrekken dat sterk geconnecteerd is met zijn economische, ecologische en sociale context. 

Het gebouw krijgt een centrale open kantoorrruimte met daarrond een 70 cm dikke gevel die werkt als een massieve thermische massa van recuperatiebaksteen aan de buitenzijde en een isolerende snelbouw monobloc aan de binnenzijde, afgewerkt met een kalkpleister. De vloeren worden opgebouwd uit traditionele baksteengewelfjes.

De mantel van het gebouw, die de logistieke functies bevat, is opgevat als een 'intelligente overgang' tussen landschap en constructie, tussen buiten- en binnentemperatuur, tussen natuur en artefact. De centrale kantoorruimte, een grote open ruimte van 15 x 15 m, kan flexibel ingedeeld worden en snel inspelen op veranderende condities. Gangen of verloren circulatie worden vermeden, informele ontmoetingsplekken gedeeld.

Deze projectfiche delen