Doorzoek volledige site

Administratief Centrum

BEVEREN-WAAS (Oost-Vlaanderen)

ARCHITECT ORG - Permanent Modernity
STUDIEBUREAU Sweco Belgium
HOOFD- OF RUWBOUWAANNEMER Democo

Het nieuwe Administratief Centrum van Beveren is gelegen langs de centrale verkeersader in het hart van de gemeente. Het gebouw bevat alle gemeentelijke diensten alsook het hoofdkantoor van de lokale politie. ORG Permanent Modernity werkte op verschillende schaalniveaus om het omvangrijke gebouw te laten inpassen in het fijnkorrelige stadsweefsel. Enkele unieke elementen zoals de kolommen langs de gevel vormgegeven als 3D-sculpturen, en de via digitale technologie ontwikkelde gaaswand verlenen het gebouw een eigen identiteit. Het gebouw kreeg dit internationale erkenning met de Second Award in de categorie Public Building van de internationale Rethinking The Future Awards 2021.

 

Deze projectfiche delen