Wijze woorden van bOb Van Reeth, groot architect en bouwmeester.

Het boek

Het boekje vOlOp bOb – Wijze woorden van bOb Van Reeth, groot architect en bouwmeester (ASP-Architectura-Palindroom, 2016) van Filip Canfyn is een ware verademing als stijlbreuk binnen de klassieke architectuurliteratuur. De auteur heeft reeds een uiterst leesbaar boek over verkavelingsvlaanderen bij dezelfde uitgever gepubliceerd en pent elke week een smakelijke column voor architectura.be in de rubriek Steen&Been.

De hoofdrolspeler bOb Van Reeth staat borg voor een interessant ontwerp- en bouwoeuvre en voor een meer dan relevante visie op architectuur, stedenbouw en maatschappij.

Wat biedt het bOb-boek? Tien persoonlijke verhalen, honderdvijfentwintig spitante quotes over bijna twintig essentiële themas en bovenal tien pientere postkaartjes met cassante zinsneden van de eerste Vlaamse Bouwmeester. Deze originele gimmick, de uitscheurbare postkaartjes, is de grootste vondst van dit boekje en maakt deel uit van de ongelooflijk frisse vormgeving, die boeiend speelt met de klinker van bOb.

Zoals de auteur belooft op de achterflap is het resultaat géén architectuurboek: er staan immers geen prentjes in maar alleen zinnige woorden in hapklare dosissen. Na consumptie kan je het kleinood, dat oogt als een reeds met letters gevulde Moleskine, weer gezellig in de binnenzak stoppen, tot het opnieuw tijd is voor een volgend citaat uit bOb-zonder-naam. Een correct respect voor de morele nalatenschap en het mentaal patrimonium van bOb Van Reeth wordt hier warm aangevuld met een gezonde portie bewondering en verwondering naast een gedeelde passie voor de stad, voor het wonen en voor bovenal het stedelijk wonen.

vOlOp bOb

  • ISBN: 9789057185656
  • 88 pagina's
  • Prijs: 15 € (incl. BTW & verzending binnen Belgïe)

Meer over vOlOp bOb op Architectura.be

Reeds 211 inschrijvingen

Evenement

vOlOp bOb is meer dan alleen een boek. Niet alleen bOb Van Reeth maar zeker ook Filip Canfyn staan erom bekend dat ze op rake wijze hun uitgesproken visie op architectuur en het (maatschappelijk) landschap weten te verwoorden. Dat zal duidelijk blijken tijdens de drie events die Architectura.be in samenwerking met Rockwool, Vandersanden, Reynaers Aluminium, Assiver en Unilin Panels zal organiseren. Om de twee heren aan de tand te voelen hebben we drie perfecte moderators/ gastheren gevonden: Peter Leroy (Stramien), Niklaas Deboutte (META Architecten) en Jo Berben (a2o Architecten).

Het evenement is exclusief bedoeld voor architecten.
Elke aanwezige architect krijgt een gratis exemplaar van volop bOb mee naar huis en wordt uitgenodigd op de netwerkreceptie achteraf. Het evenement is gratis, maar inschrijven is verplicht. Max. 100 deelnemers per evenement.

 

 

Voorbije editie

02 februari 2017 Bilzen
Locatie
Vandersanden Group, Bilzen (Riemsterweg 300, 3740 Kleine-Spouwen)
Testimonial

 

 Twee oude knarren in het vak hadden het over het verleden en vooral over de toekomst. Zijn we erop vooruit gegaan en waar is het misgelopen? Zielsgenoten gemodereerd door een bewonderaar. Het was leerrijk om te genieten van boutades en waarheden. Wat kunnen ze het goed verwoorden. vOlOp bOb. Een visie en een mening, ze waren er alle twee. Zusterlijk naast mekaar in een pocket book dat gemaakt is als eerbetoon aan ontmoetingen tussen twee Don Quijotes.  

Hubert Bijnens
ARO GROUP ARCHITECTUUR

Registreer

Vul onderstaande velden in om je te registreren

Mijn gegevens


Nieuwsbrief