Hoe ver staan we in België op het vlak van circulair bouwen? Hoe begin je eraan als architect en welke zijn de belangrijkste uitdagingen en valkuilen? Je komt het te weten op 3 maart tijdens een seminarie dat PIXII, VIBE vzw en Redactiebureau Palindroom organiseren op BATIBOUW. Tijdens dat event wordt ook het langverwachte Circubuild-boek gelanceerd. Deelname aan het event is gratis, maar inschrijven is wel verplicht.
Redactiebureau Palindroom lanceerde eind oktober vorig jaar met de steun van VIBE vzw, Pixii, Vlaanderen Circulair, Kamp C en NAV de website www.circubuild.be, die architecten en bouwprofessionals de belangrijkste principes van circulair bouwen wil bijbrengen. Diverse bedrijven, producten en diensten die van pas kunnen komen bij een circulair bouwproject worden er voorgesteld, maar er zijn ook FAQ's te lezen, diverse artikels ...
De website kreeg ook een broertje in boekvorm. Dat Circubuild-boek, een naslagwerk van meer dan 280 pagina’s dat naast de bedrijven en circulaire producten en diensten ook de meer dan zestig FAQ’s, een lexicon en enkele casestudy’s bevat, wordt voorgesteld op BATIBOUW en Redactiebureau Palindroom besloot er een seminarie rond circulair bouwen aan vast te knopen. In het seminarie, dat doorgaat van 15 tot 17 uur, zal een round-up worden gegeven van circulair bouwen in België. Hoe ver staan we? Wat zijn de grootste hinderpalen en valkuilen? Waarop moet je als architect letten als je een circulair project wil ontwerpen? En welke producten en diensten kunnen daarbij helpen? Het zijn maar enkele van de vragen waarop je tijdens het event een antwoord krijgt.
In het Frans en Nederlands
Philippe Selke, Franstalige hoofdredacteur van architectura.be en circubuild.be en Rik Neven, zaakvoerder van Redactiebureau Palindroom, zullen het seminarie modereren. Selke in het Frans, Neven in het Nederlands. Verschillende experten ter zake zullen het woord nemen, onder meer Bart Humbeeck (Pixii), Stijn Brancart (VIBE vzw) en Caroline Henrotay (Leefmilieu Brussel). Daarnaast worden vier circulaire producten of diensten in sneltempo voorgesteld. Afsluitend volgt een panelgesprek.
Belangrijk: het event bijwonen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Wie niet komt opdagen zonder te verwittigen vóór 29 februari ontvangt een exemplaar van het boek Circubuild met daarbij een factuur voor een no show fee van 50 euro (excl. btw). De eerste 250 inschrijvers hebben recht op een gratis exemplaar van het naslagwerk. Na het event is het boek te koop aan de democratische prijs van 18 euro (incl. btw).
Het event, de website en het boek werden mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors van Circubuild: Derbigum, Schüco Belgium, Kloeckner Metals Belgium en Gyproc Saint-Gobain Construction Products Belgium.
Inschrijven kan via deze link.
Praktisch
Waar? Brussels Expo, auditorium 500, tijdens BATIBOUW
Wanneer? 3 maart, van 15 tot 17 uur