Doorzoek volledige site
Dossier

Dakbedekking

Esthetisch en ecologisch bevestigingsprofiel voor het Diamantgebouw in Gent

02-12-2019 Het Diamantgebouw in de buurt van het Sint-Pietersstation in Gent stáát er, letterlijk maar vooral figuurlijk. Bovenop een sokkel met een patroon dat gebaseerd is op de historische architectuur van de Gentse binnenstad steekt een indrukwekkend glazen volume uit. Het 33m hoge kantoorgebouw kreeg – zoals de naam het ook aangeeft – niet alleen de schittering maar ook de vorm van een reusachtige, geslepen diamant met verschillende facetten. Deze speciale vormgeving maakt het gebouw natuurlijk uniek, maar net daarin schuilt ook de moeilijkheid: dakvlakken met verschillende hellingshoek, steile en moeilijk bereikbare hellingen, knikken in de gevel en een serieuze windlast. 

Woonplateaus zweven boven de kanaaldijk

13-11-2019 Aan het Albertkanaal in Massenhoven werd recent het wooncomplex “ ’t Massengoed”, een project van projectontwikkelaar Ankar Vastgoed en ontworpen door architect Stijn Vermeire, in gebruik genomen. De woonfuncties zijn naar de waterkant gericht, tevens de optimale zonzijde. Aan de straatzijde - de Vogelzangstraat - werd de (noord)gevel bekleed met Alterna vezelcementleien in ‘Lood’-kleur van Eternit die het gesloten karakter van de gevel accentueren.

RENOLIT lanceert nieuwe afdichtingsmembranen

29-10-2019 RENOLIT WATERPROOFING ROOFING is gespecialiseerd in de productie van afdichtingsmembranen voor daken. De uitgebreide technologische knowhow van de RENOLIT Groep – een Duitse multinational en een van de toonaangevende fabrikanten van kunststof materialen wereldwijd – ondersteunt deze afdeling bij de ontwikkeling van unieke, hoogwaardige producten met een gegarandeerde kwaliteit. Met deze producten en een brede waaier aan toepassingen legt de afdeling Dakbedekking, die al decennialang succesvol aanwezig is op de Europese markt, nu ook de focus op nieuwe overzeese afzetmarken. Recent werd een nieuw gamma afdichtingsmembranen voor de dakbedekkingsector ontwikkeld.

180 resultaten gevonden