Doorzoek volledige site
Dossier

Dakbedekking

SOPREMA inspireert architecten met praktische totaaloplossingen in virtuele 3D-stad Sopracity

SOPREMA inspireert architecten met praktische totaaloplossingen in virtuele 3D-stad Sopracity

01-10-2020 Om architecten tijdens hun ontwerpproces nog beter te faciliteren, lanceert SOPREMA Sopracity. In deze virtuele 3D-stad kan je overzichtelijk inspiratie opdoen voor bouwplannen en zie je praktisch haalbare én bewezen oplossingen voor specifieke noden. Je vliegt als het ware door de stad en maakt kennis met de totaaloplossingen voor de volledige bouwschil. Vervolgens verzamel je met één klik de noodzakelijke technische info.

TECHNISCHE INFO. Uitvoering van een dak met behulp van zelfdragende sandwichpanelen

TECHNISCHE INFO. Uitvoering van een dak met behulp van zelfdragende sandwichpanelen

21-09-2020 De prefabricage van hellende daken met behulp van zelfdragende panelen is een principe dat reeds vaak toegepast wordt in de industriebouw, maar ook alsmaar meer zijn weg vindt naar nieuwbouw en renovaties. Dat schrijft het WTCB in het laatste nummer van zijn magazine Contact. Deze daksystemen bieden immers het voordeel dat ze sneller uitgevoerd kunnen worden en dat er meer functionaliteiten aan toegevoegd kunnen worden.

Een gebouw van 15 kleine huizen

Een gebouw van 15 kleine huizen

17-09-2020 De Franse architecten Patrick Bouchain en Bastien Lechevalier ontwierpen en realiseerden een "Maison", een thuis voor het bedrijf "Nature et Découvertes". Het onconventionele gebouw bestaat uit 15 kleine huizen. Erfgoed, moderniteit en natuur zijn in het concept met elkaar vervlochten. De opdracht ging gepaard met grote uitdagingen. Het paleis van de zonnekoning Lodewijk XIV domineert de stad. De visuele assen tussen het paleis en het nabijgelegen bos moesten behouden blijven. Het gebouw mocht een bepaalde hoogte niet overschrijden. Het gebouw was gebaseerd op de oude, zware staalconstructie van de voormalige goederenhal – 3.000 m² kantoorruimte en een winkel moesten worden ondergebracht. 

Sika voorziet 11.000 m² aan dakbedekking in Nederlands prestigeproject

Sika voorziet 11.000 m² aan dakbedekking in Nederlands prestigeproject

07-09-2020 Het AFAS Experience Center in Leusden wordt een toonaangevend complex met kantoren met 750 werkplekken, een professioneel theater voor ruim 800 bezoekers, een sportruimte, restaurant, een parking met zo’n 800 plaatsen en een buitenruimte met uitzichtheuvel. Een fraai vormgegeven gebouwenensemble van in totaal 62.000 m², naar een ontwerp van Steef van der Veldt, samen met Just Architects als architectenbureau en Pieters Bouwtechniek als hoofdconstructeur.

Membranen voor grote en duurzame daken

Membranen voor grote en duurzame daken

27-04-2020 In 2017 werd de ontwikkeling van het XXL logistiek centrum voor Lidl/Nunner Logistics in Venlo door Next Level Development opgestart. De ontwikkelaar stelde Wijnen Bouwgroep uit Someren aan en deze nam de uitdaging aan om dit project in een kort tijdsbestek te realiseren. Na de realisatie van de eerste fase van 38.000 m² volgde direct de tweede fase van 32.000 m² en aansluitend meteen de derde fase van nog eens 40.000 m², waardoor het gebouw uiteindelijk 110.000 m² groot werd.

189 resultaten gevonden