Doorzoek volledige site

Wie?

www.architectura.be is een initiatief van Redactiebureau Palindroom. Dit bureau schrijft en vertaalt teksten over bouw en architectuur en organiseert regelmatig seminaries en evenementen in verband met bouw en architectuur.

Doel

www.architectura.be wil een zo volledig en relevant mogelijk portaalsite vormen voor architectuur in België.
Het doelpubliek bestaat in de eerste plaats uit de ‘voorschrijvers' van de bouwsector (architecten, interieurarchitecten en ingenieurs) maar verder zullen ook andere bouwprofessionals hier nuttige informatie vinden.
De site richt zich niet tot particuliere bouwers. Daarvoor bestaan voldoende andere sites. Informatie die niet relevant is voor (interieur)architecten en ingenieurs zal u dus niet terugvinden op onze site.

Projectendatabank

De projectendatabank vormt een cruciaal onderwerp van de website. Deze databank bevat foto's en uitleg over meer dan 1000 architectuurprojecten in België met vermelding van de architect, ingenieur, aannemer(s), leverancier(s). Bedrijven moeten niet betalen om vermeld te worden in deze projectendatabank als zij bij een bepaald project betrokken waren. Indien er foute of onvolledige info op de site staat, mag dat altijd gemeld worden.

Foto's en visualisaties projectendatabank

In de projectendatabank worden enkel foto's geplaatst van professionele architectuurfotografen die ermee ingestemd hebben om hun foto's op de website te plaatsen.
Andere fotografen die foto's willen aanleveren voor de site, mogen ons altijd contacteren.
Bedrijven mogen ook zelf professionele foto's aanleveren voor publicatie in de databank op voorwaarde dat ze kunnen aantonen dat ook de fotograaf in kwestie hier ook mee akkoord gaat.
Bedrijven mogen ook visualisaties aanleveren op voorwaarde dat er geen copyrights gelden voor deze beelden.
Wanneer u als fotograaf of bedrijf foto's of visualisaties wilt aanleveren, neem dan eerst contact op met ons voor de praktische details.
De meeste foto's kunnen ook besteld worden.

Nieuwe projecten voor de projectendatabank

Is er een interessant project dat het zeker verdient om opgenomen te worden in deze databank?
Laat het ons weten, maar hou er rekening mee dat wij enkel projecten opnemen als we over professionele foto's of visualisaties beschikken en gegevens hebben i.v.m. bouwheer, architect, studiebureau, aannemer(s) en leveranciers.
In principe worden particuliere woningen niet opgenomen in deze databank, maar enkel utiliteitsbouwprojecten (scholen, zorgcentra, kantoren, industriële gebouwen, overheidsgebouwen, bruggen, pleinen,…)

Nieuws aanleveren

Bedrijven mogen altijd nieuws aanleveren i.v.m. nieuwe projecten of andere items die relevant zijn voor de bezoekers van www.architectura.be.
De redactie beslist of het item wordt opgenomen in het nieuws. Als u nieuws wilt aanleveren i.v.m. nieuwe projecten, doe dat dan bij voorkeur aan de hand van dit document.

Architecten- en bedrijfsfiches

Zowel architectenbureaus als andere bureaus kunnen extra visibiliteit krijgen op de site aan de hand van onder meer een architecten- of bedrijfsfiche, een doorklikbare vermelding, een banner, enz.
Klik hier voor meer info.