Bereid je voor op een volgende hete zomer

Zon en natuurlijk daglicht zijn essentieel om je goed in je vel te voelen. Grote ramen laten dat daglicht optimaal binnen, maar op warme dagen loert dan wel oververhitting om de hoek. Op dat moment wil je de zon vooral tegenhouden waar dat het efficiëntst is: nog voor die het glas kan bereiken. Met Fixscreen Minimal en Fixscreen Solar biedt Renson oplossingen.

Grote raampartijen blijven populair. Maar met twee opeenvolgende hete zomers nog vers in het collectieve geheugen is het meer dan ooit relevant om stil te staan bij de meest efficiënte zonwering om binnentemperatuur én daglichtinval optimaal onder controle te krijgen. Doekzonwering scoort op dat vlak nog steeds het hoogst, want die houdt de zon tegen nog voor die het glas kan bereiken. En wat meer is: anders dan bij rolluiken zit je niet in het donker met neergelaten screens én kan je blijven genieten van het zicht naar buiten.

Voor woningeigenaars die daar pas na het afronden van de bouw of verbouwing van hun woning bij uitkomen, is er met de nieuwe Fixscreen Minimal voortaan een windvaste screen beschikbaar, waarvan doekkasten en zijgeleiders zelfs bij na-installatie perfect opgaan in de façade.

Want zeg nu zelf: het laatste wat je wil, is dat de doekkast en zijgeleiders van nadien geïnstalleerde screens voorbij de raamprofielen uitsteken en zelfs een deeltje van het glasoppervlak afdekken. Met deze Fixscreen Minimal is daarvan zelfs bij na-installatie op ‘minimal windows’ geen sprake. Een compactere doekkast voor oppervlaktes tot 18 m² zorgt samen met een kleinere onderlat met onzichtbare lasnaad en zijgeleiders van amper 20 mm breed voor een minimale impact op de gevel. Ook de superstrakke afwerking (waarbij op de zijgeleiders geen enkele schroef te zien is, de voetplaatjes en binnengeleider van de zijgeleiders uit aluminium vervaardigd zijn én gelakt zijn in hetzelfde kleur als die zijgeleiders) zorgen ervoor dat doekzonwering voortaan zelfs amper nog opvalt op het raam. De windgarantie tot 130 km/u en 7 jaar garantie op de Fixscreen-technologie blijven als vanouds ook op de Fixscreen Minimal van tel.

 

Verbouwing, renovatie of na-installatie?

Naast de Fixscreen Minimal voor na-installatie op ‘minimal windows’, is ook de Fixscreen Solar voor heel wat huiseigenaars een interessante optie om zich voor te bereiden op een volgende hete zomer. Deze buitenzonwering op zonne-energie kan zonder kap- of breekwerk voor elektrische bedrading geïnstalleerd worden voor het raam.

De Fixscreen Solar is een windvaste screen om voor het raam te plaatsen. Dit type doekzonwering werkt – dankzij een zonnecel op de voorkant van de kast – op zonne-energie. Dat betekent dat die eenvoudig en zonder kap- of breekwerken voor de elektrische bedrading op elk raam gemonteerd kan worden, tot maximum 10,8 m². De compacte zonnecel kan naar keuze links of rechts op de kast geplaatst worden. Zowel motor als batterij zijn eenvoudig bereikbaar.

Bron: Renson

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage