Cr3do bouwt eerste interactieve smartmaquette voor Bouwbedrijf Dethier

In Zonhoven heeft Bouwbedrijf Dethier de eerste interactieve maquette van Cr3do voorgesteld. De maquette is een tool om potentiële klanten meer
inzicht te geven in het project Egge Park, een nieuwbouw project in Zonhoven met 73 wooneenheden verspreid over 5 gebouwen. Met deze ontwikkeling wil Cr3do de kloof overbruggen tussen traditionele maquettes enerzijds en interactieve belevenissen zoals Virtual Reality anderzijds.

Cr3do dat voorheen ook al de grootste 3D-geprinte maquette bouwde voor Corda Campus, werkte de afgelopen maanden aan een nieuw product. Met hun smartmaquettes willen ze hun klanten nieuwe troeven in handen geven.

Het fenomeen is al langer bekend: online kan je in een mum van tijd opzoeken welke andere projecten er in de buurt gebouwd worden. Projectontwikkelaars moeten tegenwoordig dan ook verder gaan om hun project aan de man te brengen. “Waar een brochure vroeger al voldoende was, zijn klanten nu veel beter op de hoogte wanneer ze het verkoopkantoor binnenwandelen.” zegt Jens Raskin, zaakvoerder van Cr3do.   

 

Technologie als troef

Hoewel voor jongeren Virtual Reality al redelijk ingeburgerd is, blijft het voor vele anderen nog steeds een ver-van-mijn-bedshow. Door die technologie te presenteren op een ingebouwde tablet wil Cr3do de interactiviteit behouden zonder dat de drempel groter wordt. “Met deze tablet kan je in één klik zien welke appartementen verkocht zijn en welke nog te koop zijn. Ze lichten op in de maquette”, vertelt Wouter Vandenneucker, medezaakvoerder en ontwikkelaar van de software.   

Op de tablet kan je ook aangeven wat je maximum budget is, hoe groot jouw droomappartement is en hoeveel slaapkamers je wil, de maquette laat dan enkel deze oplichten. “We gaan zelfs nog een stap verder, per appartement kan je het grondplan opvragen, alsook alle gegevens zoals prijs en geschatte kosten zoals btw en registratierechten”, gaat Wouter verder. 

 

Meer interactiviteit

Met deze ontwikkeling is de grondslag gelegd voor nog meer interactiviteit in maquettes. Een tweede smartmaquette werd al geleverd aan een klant en er wordt bij Cr3do al volop geëxperimenteerd met slimme bewegende onderdelen in hun maquettes.

Het bedrijf, dat opgestart werd in 2015, telt al 10 medewerkers en is volop bezig om slimmere oplossingen op maat aan te bieden aan de talrijke kmo’s binnen de architecturale- en residentiële project-ontwikkelingsmarkt.

Bron: Cr3do

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage