Derbigum werkt samen met Glaudis aan bouw van 'villamenten'

Glaudis is een ontwikkelaar van residentieel vastgoed met een bijzondere aandacht voor woonbeleving en kwaliteit. Het ontwerpt geen appartementen, maar villamenten, liefst op maat van de klant met zeer ruime leefruimtes en terrassen. In de afgelopen jaren stampte Glaudis verschillende nieuwbouwprojecten uit de grond in de provincie Limburg. En daar werkte Derbigum aan mee.

Glaudis staat voor buitengewoon kwalitatief wonen en baseert zich voor zijn ontwerpen op vier pijlers: elk interieur op maat, optimale woonbeleving, kwaliteit met hoofdletter K en energiezuinig wonen. Die laatste pijlers klinken als muziek in de oren van Derbigum. Voor de waterdichting van zijn nieuwste woonprojecten deed Glaudis dan ook een beroep op de producten van het Belgische familiebedrijf.

 

Degelijkheid op lange termijn 

Voor de dakdichting van de gebouwen werden dakdekker Vanherle Dakdichting en de producten van Derbigum ingeschakeld. Glaudis-bestuurder Eric Leemans: “We hebben bijzondere terrassen en dus is de keuze voor een kwaliteitsproduct zeer belangrijk. De detaillering in de uitvoering was een aandachtspunt. We maakten kennis met Derbigum via onze aannemer. Na een eerste ervaring met EPDM overtuigde Derbigum in de volgende projecten. We kiezen resoluut voor een product dat zijn degelijkheid op lange termijn moet bewijzen. We kozen voor Derbigum op de hoofddaken en onder de daktuinen.”

Benny Vanherle van Vanherle Dakdichting vertelt over de gebruikte Derbigum-producten, waar hij al decennia lang vertrouwd mee is. “Vooreerst werd er een dampscherm aangebracht met een dikte van 3 mm, een product uit het circulair gamma van Derbigum. Op de PIR-isolatie volgde de zelfklevende onderlaag Derbicoat HP SKT, de plaatsing gebeurde met de vlam. Voor de eindlaag hanteerden we drie verschillende producten. Onder de groendaken was dat Derbigum SP WW, het wortelwerende waterdichtingsmembraan. De terrassen werkten we af met Derbigum SP FR en andere oppervlaktes kregen een esthetisch uiterlijk door de Derbicolor met zijn witte leischilfers. De eindlagen werden gelast aangebracht.”

Naast de duurzame waterdichtingsmembranen van Derbigum tellen de projecten van Glaudis nog andere ecologische troeven. De villamenten zijn onder andere voorzien van zonnepanelen, hebben een grote opslagcapaciteit van regenwater voor hergebruik en de grote terrasoverdekkingen, terugliggende raampartijen en zonwerende beglazing gaan oververhitting tegen.

Bron: Derbigum

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage