Doorgedreven automatisatie van maatwerk in outdoorassortiment van Renson

Achter de 380 m lange façade van de nieuwe Renson ‘Outdoor living’ site langs de E17 is de productie van terrasoverkappingen en andere tuinaccessoires intussen opgestart. Met 1 druk op de knop van waar ook ter wereld gaat hier een online geconfigureerde terrasoverkapping in productie. Een unicum voor een branche waarin Renson met maatwerk het verschil maakt. 

Dat outdoor living voor Renson gelijk staat aan maatwerk en bulkt van de opties en personalisatiemogelijkheden, maakt deze productiesite extra bijzonder. “Zeker als je weet dat klanten van over de hele wereld eender welke terrasoverkapping op maat online kunnen configureren,” verduidelijkt Dieter Heyman, General Manager Outdoor bij Renson. “Met 1 druk op de knop gaat die hier in productie. Elke bestelling wordt volledig digitaal gecoördineerd: van configuratie over bewerking en kleuroptimalisatie tot levering. Vergelijkbaar met hoe het er in de auto-industrie aan toe gaat, maar dan nog een stap verder met unieke bestellingen tot op de mm, waarvan er geen 2 dezelfde zijn. Dat was een belangrijke voorwaarde om hier duurzaam te kunnen blijven investeren in lokale productie.”

Frank Vanhauwaert (Group Production Director Renson): “Concreet doorloopt elke terrasoverkapping die hier buiten gaat een vast traject. Vanaf de onbewerkte profielen in het automatisch hoogbouwmagazijn tot de verpakking per kist is alles perfect traceerbaar. Zo kunnen we steeds verder optimaliseren om de duizenden uiteenlopende bestellingen op maat toch zo efficiënt mogelijk te bewerken, lakken en verpakken. Als je weet dat er tot 500 verschillende onderdelen zitten in een terrasoverkapping, dan begrijp je waarom deze productie in dat opzicht een echt huzarenstukje geworden is.”

“Deze investering is er in de eerste plaats één met het oog op de toekomst,” blikt CEO Paul Renson vooruit. “Outdoor living blijft ook de komende jaren groeien, en daar willen we als innovatief bedrijf vol op inspelen. Om die groei te kunnen verderzetten zijn we voor deze vestiging dan ook altijd op zoek naar extra mensen.”

Bron: Renson

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage